עד לפני מספר שנים, מרבית המשרדים היו פועלים מחדרים נפרדים בנכס. מעט מאוד משרדים פעלו בצורה אחרת. היום, בעל עסק המעוניין לשכור נכס ולהשתמש בו כמשרד, צריך להחליט אם הוא מחפש נכס עם מספר חדרים או שהוא מעדיף חלל עבודה משותף. לכל אופציה יש יתרונות וחסרונות. אופי העסק ישפיע באיזו אופציה לבחור.
מה ההבדל בין חלוקה לחדרים לחלל עבודה משותף?
ההבדלים בין חלוקה לחדרים לחלל עבודה משותף, אינם באים לידי ביטוי רק בתכנון ובעיצוב של המבנה אלא במובנים נוספים הקשורים יותר לאופי של בית העסק ולדרך בה הוא עובד. מעבר לכך, ההבדלים באים לידי ביטוי באופן בו בעל העסק רואה אותו, כיצד הוא היה רוצה שהעובדים שלו יעבדו ואיך הוא היה רוצה לנהל אותם.
חלוקה לחדרים מלמדת שהעובדים פועלים מתוך חדרים שונים, בין אם זה כל עובד בחדר משלו ובין אם זה קבוצות של עובדים החולקים ביחד חדר משותף. לעומת זאת, חלל עבודה משותף אומר שכל העובדים נמצאים בחלל אחד (להוציא את המנהלים שנהנים ממשרדים משלהם) והשולחנות שלהם נמצאים אחד ליד השני. כולם חולקים ביחד את החלל וכל מה שיש בו.
חשוב לומר, כשמחפשים משרדים להשכרה, אחד הדברים שצריך לבדוק זו היכולת "לשחק" עם המקום. כלומר, היכולת להפוך חלל עם חדרים לחלל עבודה משותף או להיפך, לקחת חלל משותף ולחלק אותו לחדרים. אפשר לעשות את זה בקלות עם קירות גבס, השאלה היא, אם בעל מקום מסכים לכך וכמה זה יעלה לשוכר.
איך תדעו איזה סוג משרד מתאים לכם?
ההחלטה האם לבחור חלל מחולק לחדרים או חלל עבודה משותף, באופן טבעי מתקבלת על פי אופי המשרד, סוג העבודה שהוא מייצר והדרך בה העובדים אמורים לבצע את עבודתם.
חלוקה לחדרים יכולה להתאים למשרד בו העובדים צריכים לשבת עם לקוחות או ספקים באופן אישי, פרטי, מבלי שיפריעו להם ומבלי שאחרים יוכלו לשמוע את מה שנאמר בפגישות אלו. למשל, משרד עורכי דין, רואי חשבון, מטפלים וכדומה. כמו כן, חלל כזה יכול להתאים יותר למקום בו העובדים צריכים לא רק פרטיות אלא גם שקט ומקום בו יוכלו להתרכז ולעבוד בצורה נוחה.
חלל עבודה משותף, מתאים יותר למקום בו הקשר בין העובדים במהלך העבודה הוא חשוב, מקום בו העובדים לא פוגשים לקוחות או גורמים אחרים, כמו כן תהליך העבודה נעשה בשיתוף פעולה. חלל כזה גם מאפשר להכניס כמות גדולה יותר של עובדים למקום. להבדיל ממשרד עם חדרים שיכול להכיל פחות עובדים.
לפני סיום, צריך לזכור, ישנם גם הבדלים בעלויות בין משרד עם חלוקה לחדרים לבין משרד עם חלל עבודה משותף. הכוונה היא לעלויות חשמל, ניקיון, ריהוט ודברים אחרים שיש לקחת בחשבון בהיבט זה.